Standard és fokozott hőszigetelt üvegek

Magyarországon a 90-es évek végéig a normál hőszigetelt üveg szerkezet a 4-14-4mm felosztású float üvegből állt, amelynek átlagos hőátbocsátási tényezője Ug=2,8 W/m2K. A tehnológia fejlődésének köszönhetően megjelentek az úgynevezett Low-e lágybevonatos argon gázzal töltött üvegek, amelyek ezt az értéket Ug=1,1 W/m2K vitték le. Ez az érték mára már a minimálisan elvárható alap hőszigetelési tényezőnek tekinthető. Napjainkban a fokozottan hőszigetelt üvegeket 3 rétegben gyártják. Cégünk 2002. évtől gyártja a 3 rétegű üvegeket melyhez ÉMI minősítéssel rendelkezik.

standard kétrétegű
Ug=1,08 W/m2K

kétrétegű
Ug=0,9 W/m2K

háromrétegű
Ug=0,68 W/m2K

háromrétegű
Ug=0,5 W/m2K

négyrétegű
Ug=0,4 W/m2K
elsősorban passzív házakhoz

Napvédő és hővédő hőszigetelt üvegek

Napsugárzás melegétől védik a belső teret. Készülhetnek kettő, három vagy négyrétegű kivitelben. A hőszigetelő képesség tovább fokozható Low-e bevonatú üveggel.

Az üveg felületére felvitt réteg keménybevonat esetén napvédelmet, lágy vagy félkemény bevonat esetén fokozott napvédelmet, multifunkciós bevonat esetén nap- és hővédelmet nyújt.

Biztonsági hőszigetelt és fokozott hangszigetelt üvegek

Akadályozzák, illetve lassítják a betörést, biztonságot nyújtanak üvegtörés esetén és fokozott hangszigetelést biztosítanak. Készülhetnek kettő, három vagy négyrétegű kivitelben. A hőszigetelő képesség tovább fokozható Low-e bevonatú üveggel.

Ezek a termékek ragasztott biztonsági üveg felhasználásával készülnek. Amennyiben a hőszigetelt üveg mindkét oldalán ragasztott biztonsági üveg található, úgy a biztonság nagymértékben megnövekszik. Ha a ragasztott biztonsági üveg nem PVB, hanem SLA fóliával van laminálva (strataphone ragasztott biztonsági üveg), akkor jelentős hangcsillapítás érhető el.

Tűzgátló hőszigetelt üvegek

Egyéb hőszigetelt üvegek (dekorációs, álosztós)